Ingredients.
100 g de farina
100 g de sucre, més uns altres 75 g.
3 cullerades de llet.
2 cullerades d'oli.
1/2 culleradeta de llevat en pols.
2 ous.
75 g de mantega
2 pomes.
Eleboració del plat.
Poseu en un bol 100 g de sucre i un ou (rovell i clara, bateu-ho un xic i poseu-hi la llet, l'oli i la farina barrejada amb el llevat; bateu-ho una mica més perqué quedi ben barrejat; aboqueu aquesta pasta en un motlle rodó d'uns 22 cm, untat i ensucrat; col-loqueu-hi les pomes, tallades a mitges rodanxes, posades en cercle.
Treballeu un rovell d'ou amb 75 g de sucre i afegiu-hi la mantega fosa. Tireu aquesta barreja sobre la poma i coeu-ho al forn, a temperatura regular, uns 30 minuts. Un cop cuit i fred, s'escalfa uns moments la base del motlle, s'aboca sobre una tapadora i es col-loca, després, a la plàtera de servir.Empolsimeu-lo amb sucre de llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada