dimecres, 18 de gener del 2012

Sipia amb pèsols

Ingredients
  • sipia
  • pèsols
  • ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 cabeça d' alls
  • 1 got de vi blanc
  • 1 galeta maria (o 2)
  • ametlles torrades
  • un tros de xocolata negra
  • julivert
  • oli i sal
  • 1 fulla de llorer (opcional)
  • allioli (opcional)
Preparació

En una olla de terra o en una cocota fonda escalfem oli i li tirem la sípia neta i neta i tallada a trossos. Hi afegim una cabeça d'alls, un tomàquet sencer, la ceba trossejada i una fulla de llorer si ens agrada. Deixem que la sípia deixi anar l'aigua que porta i fem que bulli força estona. Quan shagi begut una mica l'aigua i hagi bullit molt tirem un got de vi blanc i deixem que segueixi bullint a mig gas. En aquesta primera part de la preparació de la recepta no hi tirem gensde sal.
En una olla a part bullim els pèsols molt a poc a poc perquè no es desfacin,i un cop bullits els deixem refredar amb el mateix suc per tal que ens quedin sencers. Un cop la sìpia està molt tova li tirem una mica de suc dels pèsols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada