dimarts, 21 de juny del 2011

coca de sant joan

Iingrediens
250g de farina força,60g de sucre
20g de llevat de forner, 5 g de sal
50g de mantega, llimona i taronja ratllada
2 ous,75ml de llet
50g de pinyons remullats amb aigua
50g de fruita confitada
Elaboració
Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.
Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins
a fer una massa llisa.Deixeu-ho reposar fins que
dobli el volum.
Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu al
centre la mantega,els ous,el sucre,la sal, la ratlladura
de llimona i l' anis.
Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients
del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu
treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa
fina i compacta.
Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega
donant-hi un gruix d' l cm aproximadament i forma ovalada.
Pinteu-ho amb ou i col.loqueu-hi al damunt les fruites
confitadas. tallades a trossos, i deixeu-ho reposar
fins que dobli de volum.
Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel
damunt i coeu-ho al forn a 180g uns 20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada