Per a 4 persones
- 400g arròs
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 carxofes
- 2 tomàquets madurs
- 100 g favetes congelades
- 100 g pèsols congelats
- 1/2 cullereta de cafè de
- pebre vermell dolç
- 3 brins de safrà
- 1 gra d'all
- julivert
- 1 llauna pebrot "piquillo"
- 2 ous
- oli
- sal
Brou de verdures:
- api
- porro
- xirivia
- ceba
- pastanaga
- nap
PREPARACIÓ
Tallar totes les verdures petitetes, sofregir la ceba a foc baix, tot seguit la pastanaga, després les carxofes i a continuació per ordre de la llista ja escrita ( més o menys per ordre de dificultat de cocció). El resultat hauria de ser un sofregit de conjunt molt confitadet. Al final del sofregit posar el pebre vermell vigilant molt que no es cremi.
Arriba el moment de posar l'arròs en sec, remenar i després l'aigua o brou de verdures bullint (el doble de líquid que d'arròs i una mica més). Fer la picada d'all i julivert. Quan fa 5 minuts que bull es tira la picada. Els primers 10 min. ha de bullir a foc viu, després 10 minuts més a foc lent. Els últims minuts millor no remenar i adornar amb el pebrot a tiretes i els ous durs. Deixar reposar 2 minuts.
I bon profit!!
El pebrot de la foto és pebrot escalivat.
ResponEliminaEls del 'piquillo' el dia que cuinàvem no el teniem disponible.